Brons till D50, D65 kom 6:a; bästa EM någonsin

July 13, 2024

Vårt D50-lag (fotot ovan) vann bronsmatchen mot Norge i en mycket jämn och tät drabbning. Aldrig tidigare har SSG vunnit någon medalj på dam-EM. Ett historiskt EM alltså. Ett jättestort grattis till hela laget!

Vårt D65-lag kom 6:a efter att ha förlorat sin match idag. Sjätteplatsen är ändå det bästa resultatet för vårt D65-lag någonsin. Jättebra kämpat och stort grattis!

Vi kan alltså summera det överlägset bästa EM:et för damer i SSG:s historia. En stolt dag för föreningen. Tack tjejer!

Du hittar information och resultat om Dam-EM på ESLGA:s hemsida (under rubriken/menyn "2024 Nunspeet").

Du hittar vår laguppställning här.

---- Gårdagens artikel ---

Detta blir vårt bästa EM någonsin för vårt D50-lag. Det vet vi redan eftersom vi ligger 3:a inför de två avslutande dagarnas matchspel och därmed spelar om plats 1-4. Så högt har vi aldrig kommit förut. Ett stort grattis till er alla i laget att ni tagit er så här långt under de två första dagarna!

Vår Åsa Johansson i D50-laget kom delad 3:a individuellt, bara ett slag från täten. En lysande bedrift!

Även vårt D65-lag har lagt sig i position för ett riktigt bra EM. Man ligger 6:a efter dagens spel och spelar därmed om plats 5-8 i matchspelet. Bra jobbat!

Ett riktigt stort lycka till inför matchspelet imorgon och på fredag till båda våra lag. Vi vet att ni är riktiga kämpar när det kommer till matchspel!

---- Måndagens artikel ---

Nu är det dags för årets Dam-EM, som inleds tisdag 16 juli och spelas på Het Rijk van Nunspeet GC i Nederländerna. Vi deltar med lag i både D50 (Marisa Sgaravatti, som startar 16/7) och D65 (Masters, som startar 17/7). På bilden ovan våra båda lag samlade.

Vi önskar våra lag ett stort lycka till !

D65-laget kom 6:a.
D50-laget.
D65-laget.
Båda lagen tillsammans på invigningen.

Tillbaka till alla nyheter