Värdiga vinnare i solen på underbara Båstad GK

April 27, 2024

Vår första OM-tävling för året avslutades under dag 2 på Båstad GK i god vårkänsla, i sol och den vanliga brisen från sydväst. Överlag blev det en tävling med lite högre scorer, kanske både beroende på ringrostigheten hos oss medlemmar, men också de kännbara vindarna.

Som vanligt var de båda banorna på Båstad GK i fantastiskt skick och personalen välkomnade oss med öppna famnen. Vi känner oss alltid hemma på Båstad GK.

Medaljer och presentkort på Golf Fashion Online gav som vanligt till de bästa i våra tio klasser. I D50 brutto vann Åsa Gingdal, två slag före Åsa Johansson. Lajie Tufuga Olsson fick guldmedaljen i D50 netto och Annette Lundin Larsson fick silvermedaljen. Tiina Lehtola vann D60 brutto följd av Ewa Sjölin. I D60 netto tog Elisabeth Strid-Andersson guld och Kajsa Häggkvist silver.

Anders Grufman vann H75 brutto med stor marginal. Esa Snellström fick guldmedaljen i H75 netto. I H65 brutto vann Mats Andersson tätt följd av Ulf Bergstrand som spurtade fint under dag 2 men inte nådde ända fram till seger. Bengt Antonsson tog hem guldet i H65 netto följd av Bertil Nilsson på silverplats. Johan Skårberg vann H55 brutto - ett gott exempel på att det lönar sig att träna i simulatorn under hela vintern - följd av Peder Kruse på andra plats. I H55 netto fick Jonny Westberg guldmedaljen följd av Malek Malek.

Du hittar alla resultat från båda dagarnas spel här.

På fotot ovan ser du medaljörerna i H65 och övriga medaljörer ser på på fotona nedan.

Medaljörer i D50.

Medaljörer i D60.
Medaljörer i H75.
Medaljörer i H55.

Vi är nära nog 200 tävlingssugna SSG:are som peggar upp på Båstad GK:s båda banor söndagen 28 april, för årets första OM-tävling. Det är rekordmånga deltagare.

Bilden ovan: Spelsugna SSG-damer under inspelet på lördagen. Nedan: Banan är smyckad för oss.