Testa dig: Quiz och golfregler i fokus på Majormiddagen

September 10, 2024

Testa dig: Klarar du vårt SSG-quiz om golfregler längst ner i denna artikel?

SSG:s duktige förbundsdomare Peter Björklund höll ett mycket uppskattat föredrag om golfens regler på Majormiddagen på hotell Nissastigen i Gislaved på söndagskvällen 8 september. Vi var upp emot 80 kunskapstörstande medlemmar på middagen, ett rekord i sig. Och vi fick lära oss mycket nytt, både av Peters föredrag och av det quiz med 18 frågor som Alexanders Gatara, flerfaldig svensk mästare i golfregler och tillika SSG-vän, sammanställt till oss.

"Det här var oerhört intressant och mycket nyttigt för mig", var en vanlig kommentar efteråt.

På bilden ovan berättar Peter (stående i bakgrunden) om en av alla de regelsituationer som gav oss goda lärdomar om golfens regler; lärdomar som vi faktiskt direkt kunde tillämpa på tävlingen dagen efter.

Är du nyfiken på Alexanders quiz för SSG, så hittar du det nedan tillsammans med facit. Trots att det är grundläggande frågor, hade middagsgästerna förvånansvärt svårt att hitta rätt svar på frågorna under middagens genomgång.

Lärdom: Vi bör alla, både du som var med på middagen och du som inte var det, ta en ordentlig genomgång av de 18 frågorna och verkligen lära dig vad som är rätt och vad som är fel svar.

Quiz - 18 regelfrågor för SSG
Hämta
Facit för de 18 frågorna
Hämta

Tillbaka till alla nyheter